Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение за марката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хич,не съм забравил вървежа на ,но 2,0ТС.
    1,9 Жтд никога не съм карал,но щом 2,4 Жтдм не ме впечатли много,1,9 Жтд даже не искам и да го чуя.....но това са си мои виждания и впечатления,на никой не ги налагам.
    Просто много се дразня когато нещо се величае прекомерно а друго се оплюва .....

И не намира причина да се намесва '' тва ГТА което го кара сега'',поне аз лично не съм го дал в тази тема за пример,но щом го споменавате вече......да 3,2 V6 Busso,това е двигател!
    Last edited by Кайо; d.m.y г., 12:22.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
      Хич,не съм забравил вървежа на ,но 2,0ТС.
      1,9 Жтд никога не съм карал,но щом 2,4 Жтдм не ме впечатли много,1,9 Жтд даже не искам и да го чуя.....но това са си мои виждания и впечатления,на никой не ги налагам.
      Просто много се дразня когато нещо се величае прекомерно а друго се оплюва .....

И не намира причина да се намесва '' тва ГТА което го кара сега'',поне аз лично не съм го дал в тази тема за пример,но щом го споменавате вече......да 3,2 V6 Busso,това е двигател!
      Като, бившата ти 59 ка тежи 1700 кила, че е и автоматик, кво да те вчепетли Щи дам да врътнеш едно кръгче със стоковица115-ка, и ще се уверил, че не е баш тъй както си го написал
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        Като, бившата ти 59 ка тежи 1700 кила, че е и автоматик, кво да те вчепетли Щи дам да врътнеш едно кръгче със стоковица115-ка, и ще се уверил, че не е баш тъй както си го написал
        Е да,159 си е тежичка.))))))
        А и хАфтумат....абе вървеше нема си кривя душата....ама.....

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Не си праФ, амам мноу не си праФ или аз съм случил на кола.Карам я всеки ден.Ламбда дебитомер ремъци ролки, 2 чифта долни носачи и амортисьори/ за единият чифт и амортисьорите не ма питай що/, две щанги отзад и тампони стаб щанга, за 5 години. А и термостат.Отначало комшийте ма хранеха ама сега викат - е що разправят че алфите се чупели.Само да отбележа че техните не се чупят щото са съботно неделни.Селения 20к всяка година независимо от пробега но не повече от 10к км.Само във фирмения сервиз на АR и при Иво/pininfarina/ се пипа по колата.Ще пропусна как Опел за 5000 става 9800 без гумите и Мазда някаква си, на втората седмица демферен маховик и две дюзи.И двете по нови от моята.И два фиата имвам и стях положението е същото.

Колегата ти е отговорил. Явно си уцелил екземпляр с доста сменени части. Не ти пожелавам да влизаш във филма, където всеки ден почва да ражда нещо и всяка част е 300 лв + труд .

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Аз пък на моя ФЯТ за 7 /седем/(СЕДЕМ) години и близо 90'000км. имам сменена една стоп-машинка (64лв. в АутоИталия!!!) и един маркуч на климатика по гаранция!
          Всичко друго са консумативи - масла, свещи, накладки
          А на 156-цата за 20'000км. трябва да дам сигурно към 2 бона за ремонти.... БАСИ, то има цели коли по толкова пари бе!!!

Ето и пример, за да не съм голословен:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17090

Първоначално публикувано от mariyan_mva Покажи съобщение
          От както имам Алфа вече 5 месеца, проблема ми само един играят ми оборотите на празен ход от 400 до 1600 само в движение като освободя от скорост по някой пат и гасни,а като спра ги стабилизира на 840.Алфата е 156 1,8 98г смених, дебитомер,ламбда сонда,дросела е изчистен от нагар,карам я с 98 или 100 октановия бензин,но проблема не се решава ако някои има идея за нешто нека сподели. Ходил сам на диагностика моторчето на празен ход работи идея нямам.
          Представям си,ако имаше два или три проблема. Трябваше да си ипотекира апартамента и да почва да сменя и да ходи по диагнсотики .

Теми има няколкостотин, скоро сигурно и в Гугъл транслейт като се напише Алфа Twin Spark ще излиза в превод Гранде проблеме.

Хората са казали не питай старило, питай патило.
          Last edited by zaryto; d.m.y г., 02:47.
          Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
          За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

просто опита ми с форумите / каквито и да са / ми говори , че хора с близо и над 2000 поста не трябва да им се четат постовете, защото от писане не им остава време за набиране на опит и съответно постовете им са напълно ненужни. Извинявам се на хората с близо и над 2000 поста.
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
            Peugeout 2.2 HDI 133+++
            Alfa 159 +++ next

Comment

Аз пък от личен опит знам,че хора с под 100 поста,регистрирани 2008 година и автори на велики теми като ''колко се помпИ 15" гума'' са ми .....trans penem mihi est.

Comment

Правя каквото трябва, пък да става каквото ще...

Comment

Колега ivo_63 личи си,че си от най-компетентните в този форум...
                  Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                  мога да говоря само за jtd - 145 е като смарт, 146 е по-кола, но и двете са ташак - много магарета , малко стоене на асфалта, по-тежките коли са по сигурни, имам 146 - не смея да я настъпя - върви ама не знам къде ще излети в канавката, над 110 е страшно вътре , а съм карал доста коли с над 200 без притеснение
                  Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                  е колега ти едни коли си изброил - те същите 1100 кг средно, а съм се засилил , а съм се метнал някъде , далеч по-добре е да са 1500кг със 205+ гуми, иначе да - приятна е за каране, особено от жени
                  Дължина на 145 - 4,093 mm.
                  Дължина на 146 - 4,257 mm.
                  Между осовото разстояние при 145 и 146 е еднакво!

146 JTD с гуми 185/65/R14 и 185/60/R14 при скорост 110-130 седи на пътя и не шава,не знам как си стигнал до тази твоя констатация,че при 110 е страшно вътре,а още повече,че колата е за жени.Всеки да си прави сам изводи.

Цитати от тази тема : http://clubalfaromeo.com/forum/showt...38353&page=199
                  Alfa Romeo 146 1.9JTD
                  VW Transporter Т3 1.6TD

Comment

Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
                    Колегата ти е отговорил. Явно си уцелил екземпляр с доста сменени части. Не ти пожелавам да влизаш във филма, където всеки ден почва да ражда нещо и всяка част е 300 лв + труд .
                    То в тоя филм рано или късно се влиза. Или си обичаш колата и държиш да е тя на всяка цена, или отчаяно се опитваш да закърпиш изгнили гащи щото си мислиш че нямаш пари за други и в един момент си дал пари за бутикови гащи пък си пак със старите потури.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin` Покажи съобщение
                      Колега ivo_63 личи си,че си от най-компетентните в този форум...

Дължина на 145 - 4,093 mm.
                      Дължина на 146 - 4,257 mm.
                      Между осовото разстояние при 145 и 146 е еднакво!

146 JTD с гуми 185/65/R14 и 185/60/R14 при скорост 110-130 седи на пътя и не шава,не знам как си стигнал до тази твоя констатация,че при 110 е страшно вътре,а още повече,че колата е за жени.Всеки да си прави сам изводи.

Цитати от тази тема : http://clubalfaromeo.com/forum/showt...38353&page=199
                      Потвърждавам - на магистралата, когато позволява пътя, 45-цата обикновено я карам с около 140. За повече няма вътък, защото е на газ. С гуми 185/65/R14 съм. Нямам чувството, че ще излетя в канавката. Напротив, даже си е много приятна, че и на звук го докарва...
                      145, 1.6 boxer
                      156, 2.4 JTD - ex
                      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                        Потвърждавам - на магистралата, когато позволява пътя, 45-цата обикновено я карам с около 140. За повече няма вътък, защото е на газ. С гуми 185/65/R14 съм. Нямам чувството, че ще излетя в канавката. Напротив, даже си е много приятна, че и на звук го докарва...
                        Потвърждавам,даже на бенз към 175 км/ч по километраж стигна без да се лашка и шашка.

Comment

Аз да кажа като вече бивш собственик на две Алфи.
                          Кола като кола, само дето е по-красива, по-удобна и по-стабилна от другите. Не е за мърлячи, т.е. за такива, дето искат да минават с всичката газ през дупките и да сипват от най-евтиното масло. Алфа Ромео (поне моделите до 159 вкл.) е кола за хора, които обичат да шофират, но не искат да са Компира и Репата с Баварецо и да рискуват да не потеглят през зимата. Разбира се, всяко нещо си има цена и това, че заради безумен маркетинг и сервизна мрежа марката е евтина за купуване, не значи, че е евтина и за поддръжка. Говоря за евтина в сравнение с коли от същия клас цени за купуване втора ръка, в сравнение с БМВ и Халди си е направо евтина.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                            Потвърждавам,даже на бенз към 175 км/ч по километраж стигна без да се лашка и шашка.
                            И аз потвърждавам на газ 190 и няколко и почна да тресе.
                            Иначе 180 съм ги поддържал няма яд. Но с 14-ки беше и не ми се виждаше много стабилна.
                            Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                            За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

А колегата Sstoichev дали си взе алфа ?
                              sigpic
                              166 JTD - Ex.
                              164 Super T.S.
                              145 T.S.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                                То в тоя филм рано или късно се влиза. Или си обичаш колата и държиш да е тя на всяка цена, или отчаяно се опитваш да закърпиш изгнили гащи щото си мислиш че нямаш пари за други и в един момент си дал пари за бутикови гащи пък си пак със старите потури.
                                THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                                http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Working...
                                X